Reis naar San Diego: 30 juni 2015, Coronado Island

Die grote brug naar Coronado is een zeer opvallend ding in het landschap, een echte blikvanger! Vandaag gingen we er eindelijk overheen. Omdat ik er een stranddagje van wou maken, pakten we onze badhanddoeken, zwemkleding en zonnebrand in.

Coronado is een eiland voor de kust van San Diego. Het ligt zo dichtbij dat je het met gemak vanaf de kust kan zien (tussen Den Helder en Texel is de afstand groter). Op het eiland staat het beroemde ‘Hotel del Coronado’. Dit hotel is in meerdere films en series te zien geweest. Het eiland lijkt groter dan het is, dit komt waarschijnlijk omdat een groot deel van het eiland in beslag wordt genomen door een marinebasis. Coronado is vanaf San Diego te bereiken met een veerboot, een watertaxi en natuurlijk via die grote opvallende brug.

De brug was echt fantastisch om over heen te rijden. Wat een uitzicht van daarboven! Jammer genoeg was het niet mogelijk om halverwege te stoppen en foto’s te maken.

Langs het strand was geen parkeerplaats meer te vinden. We reden dus door een paar woonwijken en hebben hier ergens een parkeerplekje gevonden. Verder gingen we lopend naar het strand. Bij de strandopgang waren de waarschuwingsborden voor pijlstaartroggen niet te missen. Hierna durfde in niet meer verder het oceaanwater in dan tot mijn knieën. Dit heb ik de rest van de vakantie moeten horen! Op het strand zochten we een mooi plekje uit om te zitten en spreiden onze strandlakens uit. Helaas kwam ik na een kwartier tot de conclusie dat ik toch echt geen strandmens ben.

Er kwamen ook wat donkere wolken aan die mogelijk onweer beloofden dus hebben we de spullen ingepakt en zijn nog een rondje door het winkelgebied van Coronado gegaan.Hier waren voornamelijk toeristische winkeltjes te vinden met veel souvenirs.Onderweg terug naar de auto begon het dan inderdaad wat te onweren en te regenen.

Terug in het hotel troffen we foldertjes aan van diversen pizzakoeriers die onder onze hoteldeur waren doorgeschoven. Ze hebben daar uiteraard ook een Domino’s pizza en het leek ons leuk daar één keer tijdens de vakantie een pizza te bestellen. Het was mogelijk dit online te doen. Ze zijn ook helemaal voorbereid op toerisme want bij het opgeven van het adres waren er velden waarin je de naam van je hotel kon vermelden en je kamernummer. Net als in Nederland kun je je bestelling volgen, echt super!

Plaats een reactie